Uloga dizajna i dizajnera pri izradi web sjedišta

Objavljeno : 05.12.2014 Čitanja : 1455

Prvi korak pri izradi svake web stranice je izrada dizajna prema kojem će se kasnije raditi "prijelom" tj. kodiranje koje će zaživjeti web stranicu.

Osnovna stvar na koju treba paziti je rezolucija. Tehnologija bilježi streloviti uspon i svjedoci smo korištenja u sve većem broju pametnih telefona, tableta i ekrana sa većom rezolucijom. Minimalna rezolucija za koju se ne bi trebala pojavljivati vodoravna klizna traka je 1024x768. Oni koji koriste ekrane sa manjom od navedene rezolucije pod hitno trebaju promijeniti svoj monitor.

Osim samog dizajna i vizualnog izgleda stranice potrebno je napraviti dobru strukturu pomoću koje će se korisnik na Vašem web sjedištu snaći čak i ako imate pregršt sadržaja.

Kako to napraviti?

1. Istaknite najbitnije u prvi plan

Prvi plan bi bio header svake stranice i slider ili sadržaj koji ide ispod njega.Na tom mjestu istaknite ono najbitnije što vas razlikuje od drugih.Što bi to moglo biti?Ukoliko radite web za svoju vikendicu istaknite poziciju ukoliko se nalazite u blizini mora ili plaže.
Za blagdane planirate popuste na svoje prizvode?-Istaknite to!

2. Sitemap

Ukoliko vaš web sadrži poveći broj sadržaja, sitemap može biti od velike koristi jer internet korisnike u svakom trenutku obavještava gdje je i kojim putem je došao do tamo.

3. Sortirajte sadržaj u Kategorije

Vaš sadržaj neka bude sortiran po kategorijama (linkovima).Na taj način uvelike ćete olakšati kretanje po vašem web sjedištu.

4. Kategorije i sadržaj neka budu relevatni

Sadržaj koji stavite pod određenu kategoriju mora biti relavantan sa nazivom kategorije.Ukoliko to nije slučaj svaki korisnik koji dođe na tu stranicu vrlo brzo će je napustiti jer nije pronašao ono što je tražio.


Komentiraj članak:

Prijavi se za komentiranje:

Kako bi komentirali članke prijavite se pomoću korisničkog imena i pin-a. Nakon što se jednom prijavite Vaši podaci biti će zapamćeni prilikom sljedeće prijave. Jednom korišteno korisničko ime biti će zauzeto svim ostalim korisnicima. Ukoliko Vas sustav odjavi biti ćete u mogućnosti ponovno se prijaviti korištenjem pin-a unešenog prilikom prve prijave.

Korisničko ime:

Pin:

Dobrodošao,