Upotreba umetanja ključne riječi u vaš oglas (AdWords)

Objavljeno : 22.12.2014 Čitanja : 1072

AdWords oglašavanje temelji se na ključnim riječima, i jedan od važnijih zadataka je izraditii oglas koji će privući potencijalnog klijenta na akciju. Kad razmišljate o tekstu kojeg ćete upotrijebiti u oglasu nedvojbeno je da trebate uključiti ključne riječi i istaknuti prednosti u odnosu na konkurenciju ali opcija umetanja ključne riječi dodatno će poboljšati kvalitetu oglasa.

Na koji način umetanje ključne riječi u oglas može pomoći?

Odgovor je relevatnost. Velika je vjerojatnost da korisnik klikne na vaš oglas ukoliko je oglas relevantan s ključnim riječima koje korisnik pretražuje, a upravo ova opcija to vam i omogućava.
Umetanjem koda {keyword:ključna riječ} omogućili ste da se u oglasu korisniku prikazuju upravo one ključne riječi koje on i pretražuje.

Zamislite da se bavite najmom automobila u  Zagrebu i izradili ste oglas putem AdWords-a u kojem ste upotrijebili umetanje ključne riječi. Vaš oglas bi izgledao ovako:

{keyword:Najam automobila} Zagreb
Prvih 50 km besplatno gorivo.
Pomoć na cesti osigurana.

Ukoliko bi korisnik pretraživao "rent a car" na google tražilici i ukoliko bi vi imali tu ključnu riječ u svojoj kampanji ona bi se prikazala u navedenom oglasu umjesto ključne riječi  "Najam automobila". Kod koji omogućava izmjenu ključne riječi po potrebi upita korisnika može se koristiti u naslovu kao i u drugim dijelovima oglasa kao npr. prvi red oglasa. Ukoliko korisnik pretražuje ključnu riječ koju nemate u svojoj kampanji ili koja je predugačka, pojaviti će se ključna riječ koja je zadana po defaultu a to je "Najam automobila"

Također je omogućeno i kontroliranje malih i velikih slova:

keyword - najam automobila (ključna riječ napisana malim slovima)
Keyword - Najam automobila (rečenica započinje velikim slovom)
KeyWord - Najam Automobila (naslov napisan početnim velikim slovima)
KEYWord - NAJBOLJI Automobili (riječi napisane velikim slovima, a naslov napisan velikim početnim slovom)
Iznajmljivanje Auta POVOLJNO (naslov napisan velikim početnim slovom, a ostatak riječi velikim slovima) 


Komentiraj članak:

Prijavi se za komentiranje:

Kako bi komentirali članke prijavite se pomoću korisničkog imena i pin-a. Nakon što se jednom prijavite Vaši podaci biti će zapamćeni prilikom sljedeće prijave. Jednom korišteno korisničko ime biti će zauzeto svim ostalim korisnicima. Ukoliko Vas sustav odjavi biti ćete u mogućnosti ponovno se prijaviti korištenjem pin-a unešenog prilikom prve prijave.

Korisničko ime:

Pin:

Dobrodošao,