Morate imati mobilnu verziju web stranice

Objavljeno : 22.04.2015 Čitanja : 1007

Google je od 21. travnja 2015. počeo primjenjivati unaprijeđeni algoritam za rangiranje web stranica na pretraživačkoj mreži. Algoritam će provjeravati koliko je pojedina web stranica prilagođena prikazu na mobilnim uređajima i u ovisnosti o tome mijenjati položaj prilikom pretrage na Google tražilici.

Ako uzmemo u obzir da velika večina korisnika u današnje vrijeme otvara web stranice sa mobilnih / tablet uređaja dolazimo do zaključka da se spremaju poprilični problemi za sve koji nisu "u koraku s vremenom".

Primjer primjene algoritma na web stranici "moja-webstranica-apartmani.com"

Ukoliko je web stranica "moja-webstranica-apartmani.com" trenutno na prvom mjestu na Google za pretragu ključne riječi "apartmani" te ukoliko je izrađena prema starim standardima odnosno nije prilagođena za prikaz na mobilnim uređajima, Google će ukinuti dio posjete koja dolazi putem mobilnih uređaja.

Vlasnik web stranice "moja-webstranica-apartmani.com" može vrlo brzo očekivati da se njegova stranica više ne prikazuje u rezultatima pretrage za ključne riječi "apartmani".

Kako riješiti problem?

Problem koji će nastati zbog deklasiranja Vaše web stranice na google može se odraziti kao smanjenje klijenata. Ono što Vam mi predlažemo je da što prije prilagodite Vašu web stranicu za prikaz na mobilnim uređajima.

Ako ne znate kako to napraviti, možete nam se javiti putem kontakt obrazca i zatražiti nas ne obavezujući pregled Vaše web stranice.

Nakon pregleda stranice utvrditi ćemo da li Vaša web stranica odgovara novim standardima ili je potrebna određena korekcija.


Komentiraj članak:

Prijavi se za komentiranje:

Kako bi komentirali članke prijavite se pomoću korisničkog imena i pin-a. Nakon što se jednom prijavite Vaši podaci biti će zapamćeni prilikom sljedeće prijave. Jednom korišteno korisničko ime biti će zauzeto svim ostalim korisnicima. Ukoliko Vas sustav odjavi biti ćete u mogućnosti ponovno se prijaviti korištenjem pin-a unešenog prilikom prve prijave.

Korisničko ime:

Pin:

Dobrodošao,